Változatok egy témára 5.
Csak egy álom volt?

line

A pöttöm kislány egy hatalmas kanalat tartott aprócska kezében, azzal kanalazta a meleg levest, amit Sarah tett elé az asztalra.
- És hol vannak a szüleid? – kérdezte Sarah kedvesen a kislányt. De erre a kérdésére sem kapott választ, mint ahogy az előzőek közül egyre sem.
- Nick hol van? – szólalt meg kisvártatva a kislány. Gyenge hangja alig volt hallható.
- Nick? Nem tudom. – válaszolta Sarah meglepetten. A kislány mióta ott volt, most először szólalt meg.
- Itt kellene lennie. – mondta határozottan a kis vendég. Fel se nézett a tányérjából. – Mindig melletted kéne lennie. – folytatta, és hűvös szavai megrémítették Saraht.Hirtelen megszólalt a csengő. Sarah kissé megkönnyebbült, mikor Nicket látta meg az ajtóban.
- Szia! De jó, hogy látlak! – tessékelte beljebb, és betette mögötte az ajtót. A fiú hirtelen visszahőkölt és rémülten a bejárati ajtó felé hátrált. Arca olyan volt, mint aki szellemet lát.
- Minden rendben? – kérdezte Sarah.
- Ő kicsoda? – kérdezett vissza Nick, és rémült tekintetét le se vette az asztalnál ülő alakról.
- Nem tudom. – felelte Sarah – Egyszer csak megjelent az ajtóban. Ismered?
- Igen – felelte csendesen Nick – Én 16 lehettem akkor, ő pedig 5. – kezdett bele kérlelés nélkül is a történetbe. – Akkor nyáron szüleimmel a tengerpartra mentünk nyaralni. Ott találkoztunk egyszer naplementekor. Csak állt a parton, és bámulta a tengert. Pár nap alatt egész jól összebarátkoztunk, sokat sétáltunk a tengerparton, imádta a tengert, és korához képest annyira komoly volt… Bemutatta a szüleit is, akik elmesélték, hogy kislányuk valójában halálos beteg, és nagy valószínűséggel már nem éri meg az őszt sem. Egyik délután rosszul lett, én vittem haza, kórházba került, és onnan már soha többé nem jöhetett ki. Egyik nap a szülei hívtak, hogy engem szeretne látni. Akkor megígértette velem, hogy nem hagyom ott, mindig mellette leszek. Iszonyatosan félt. Én ott is voltam mellette minden nap, akkor is, mikor meghalt.Sarah nem felelt, némán hallgatta a történetet. Az asztalnál ülő alak pedig végig a fiú szemeit nézte üveges tekintetével. Hirtelen lassan megindult felé. Nem lépett, alakja csak lebegett a levegőben.
- És mégis otthagytál. Nem tartottad be az ígéretedet – mondta halkan.
- Nem igaz. Én végig melletted voltam. – rázta meg a fejét Nick.
- Ott nem, ahova azután kerültem. Tudod milyen hideg és sötét van ott? – mondta már dühösen a kislány.
- De én oda nem mehettem veled, ezt te is nagyon jól tudod – mentegetőzött Nick.
- És én bíztam benned. – közeledett tovább fenyegetően a kislány, mintha meg se hallotta volna, amit a fiú mondott.
- És most mit akarsz tőlem? – vágott vissza Nick.
- BOSSZÚT! – kiáltotta valami túlvilági hangon a kis alak, száját, melyből hegyes, éles fogak látszottak, irreálisan nagyra tátotta és éles, visító hangot hallatva, nekitámadt a fiúnak.

Sarah felriadt. Sötét este volt. Felült az ágyban. Homlokán hideg veríték gyöngyözött. Még egy ilyen lidérces álmot… Mellette Nick csendesen aludt. Csupasz jobb kézfejének csontjaiból - melyen ilyenkor este nem viselte a jól megszokott fekete bőrkesztyűt - vér szivárgott. Sarah mélyet sóhajtott, úgy néz ki, ő sem tud nyugodtan aludni. „Még egy szörnyű emlékkép. Milyen sötét titkok kínoznak még a múltadból?” – simította el Sarah a fiú arcából világosbarna tincseit, majd visszadőlt az ágyba, de nem tudott, nem mert aludni, csak bámulta a sötétben a plafont.

 

line

 

Történetek

DreamMoments
Változatok egy témára

Változatok egy témára 0 (A történet kezdete)

Változatok egy témára 5 (Csak egy álom volt?)

Változatok egy témára 5 (Vegyes képek)

Változatok egy témára 14 (Egy régi könyv egy régi történetről)

Változatok egy témára 15

Változatok egy témára 16 (Dead Places)

Végzet

Változatok egy témára,
A történet vége

Farewell

Pictures from the past of Sarah

 

888 szó

1. nap
2. nap
3. nap
4. nap
5. nap